IEX.nl: Goedkope olie-eurococktail

De cocktail van goedkope olie, structurele hervormingen, een zwakkere euro en minder drang tot bezuinigen zal Europese aandelen beter smaken dan kwantitatieve verruiming. Het maakt Europese aandelen aantrekkelijk, maar niet onweerstaanbaar, zegt Robert Mazzuoli, portfoliomanager Europese aandelen van Franklin Templeton Investments.

Of het cocktailglas halfvol of halfleeg is, hangt af van wat beleggers het sterkste laten meewegen: het feit dat bedrijfswinsten sinds 2011 niet hersteld zijn en de goedkope euro ruimte biedt voor groei. Of het gegeven dat waarderingen niet goedkoop zijn, gekeken naar de koers-winstverhouding die iets boven het historische gemiddelde ligt.

Het glas van Mazzuoli is echter halfvol. Dat komt niet door de kwantitatieve verruiming die de ECB in januari aankondigde, maar door de positieve cocktail van goedkope olie, bezuinigingsmoeheid in Europa, structurele hervormingen en een zwakkere euro. Alleen dat laatste is het directe gevolg van het opendraaien van de geldkraan door de ECB, zegt de Europese aandelenspecialist.

Lees het volledige artikel.